Beste zeilzonnebril – wat u moet weten.

Iedereen die ooit in Florida heeft gevaren, weet hoe intens onze zon kan zijn. En hoewel het gebruikelijk is om de zonnebrandcrème eruit te halen voordat je het water opgaat, heb je er wel eens over nagedacht hoe belangrijk het is om je ogen te beschermen? Als dat niet het geval is, is het misschien tijd om te investeren in een speciale zonnebril, en we hebben hieronder enkele belangrijke punten verzameld om te overwegen.

Afbeelding van Rayban-zonnebril

Polarisatieprioriteit
Voor watersporters heeft het kiezen van een zonnebril voor een dag op het water andere prioriteiten dan bijvoorbeeld een dag honkbal. Afhankelijk van uw vaaractiviteiten heeft u mogelijk een bepaald soort lenstint of montuurvorm nodig en kunt u bij het kiezen van uw zonnebril het beste rekening houden met functie boven vorm. Als je aan het varen bent, vooral op zonnige plaatsen zoals Florida, zijn gepolariseerde lenzen een must.

De primaire functie van gepolariseerde lenzen is om de hoeveelheid licht die in uw ogen komt te verminderen en verblinding te elimineren, wat een enorm voordeel is voor watersporters. Dit vermindert schittering van het water of andere glanzende horizontale oppervlakken, maar gaat niet ten koste van de details van wat u ziet. Gepolariseerde lenzen kunnen u ook helpen bij het identificeren van veranderingen in waterkleur, zodat u uit de buurt blijft van ondiep water en aan de grond loopt.

Zoek naar een bril die is gecoat om 99-100% van de UVA- en UVB-stralen te blokkeren.

Kleur & Lijst
Lenzen zijn er in verschillende kleuren, elk met een ander doel. Over het algemeen moet u eerst zoeken naar lenzen die tussen 15-30% vallen op de schaal van de transmissie van zichtbaar licht en vervolgens een lenskleur selecteren op basis van uw behoeften. Op de helderste vaardag wilt u dat er zo min mogelijk licht door de lens komt, wat normaal gesproken een donkerdere grijze lens betekent. Een groene lens is handig bij weinig licht en voegt contrast toe, terwijl een bruin/amberkleurige lens het contrast verhoogt en een goede allround optie is. Vraag uw plaatselijke jachthaven of botenspeciaalzaak om u te helpen de selectie te verfijnen.

Sommige watersporters geven de voorkeur aan een montuur dat rond de zijkant van het gezicht buigt om te voorkomen dat er licht naar binnen lekt. Een dikkere en bredere tempel (de zijkanten van de zonnebril) kan hierbij ook helpen, maar als u uw voorkeurszicht liever niet blokkeert, misschien wilt u kiezen voor een kleinere tempel. Neuspads en oorstukken kunnen een zonnebril gemakkelijk meer of minder comfortabel maken, dus als je een paar vindt dat je leuk vindt, maar ze zijn te strak of te los, kijk dan of de verkoper ze voor je kan aanpassen of zoek een ander paar. Let ook op de kwaliteit van de scharnieren van de bril – zout water kan de scharnieren en schroeven na verloop van tijd aantasten als ze niet goed worden onderhouden.

Prijs & Merken
Met een zonnebril krijg je vaker wel dan niet waar je voor betaalt. Een paar speciale gecoate lenzen van gepolariseerd glas met een mooi montuur zal duurder zijn dan een basisbril met plastic lenzen. Als u echter iemand bent die de neiging heeft zijn bril te verliezen in water dat iets dieper is dan u graag wilt duiken, koop dan een zonnebrilbandje voor uzelf of blijf bij een goedkoper paar.

Ziet er goed uit
Hoewel elk type ooguitrusting beter is dan helemaal geen ooguitrusting, zal investeren in een paar hoogwaardige, beschermende zonnebrillen niet alleen uw vaar- of viservaring verbeteren, maar ook uw ogen beschermen tegen de UV-straling van de zon. Bekijk onze Schippers Directory voor lokale zonnebrilexperts die u kunnen helpen bij het vinden van uw perfecte paar.

creatSource link

Azalea-maritime.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart