Wees Summer Storm Savvy – Ga varen Florida

Het wordt weer die tijd van het jaar waarin watersporters in het zuidwesten van Florida van half juni tot eind augustus dagelijks middagstormen kunnen verwachten. Florida kent zelfs meer dan 100 onweersdagen per jaar, en hoewel een korte storm op het land geen probleem is, kan het snel een levensbedreigende situatie op het water worden.

Blikseminslagen

Boat US schat dat bliksem ongeveer 1 op de 1.000 boten in een bepaald jaar treft, en omdat Florida 33% van alle verzekeringsclaims voor blikseminslag vertegenwoordigt, is de kans dat het in onze wateren gebeurt veel groter. Hoewel zeilboten met hun hoge masten en grotere boten meer kans hebben om geraakt te worden, neemt de kans veel toe als de jouwe de enige boot in het gebied is tijdens een elektrische storm. Getroffen worden door miljoenen volt elektriciteit kan uw doorlopende romp uitblazen, uw boot volledig laten zinken of u mogelijk zelfs doden. In het beste geval kan het al uw elektronica bakken.

Een storm doorstaan

Wanneer een storm boven je begint op te bouwen, is de eerste en beste optie om naar de kust te gaan. Lukt het niet om veilig van het water te komen, ga dan zo snel mogelijk voor anker in een beschutte ruimte en volg deze regels:

Doe je reddingsvest aan.

Laat alle masten, bimini-tops, hengels, stempels, antennes en andere hoge objecten die bliksem kunnen aantrekken, zakken.

WEL laag en ga naar het midden (in runabouts) of ga in de cabine (in overnachters) en blijf zo ver mogelijk uit de buurt van stopcontacten, apparaten en andere metalen voorwerpen.

Verwijder alle metalen sieraden.

Gebruik GEEN vaste marifoon tijdens bliksem (handradio’s zijn prima).

Grijp of houd NOOIT twee metalen voorwerpen tegelijk vast. Dit omvat balustrades, metalen stuurwielen en andere uitrusting. (Sommige watersporters hebben zelfs een houten lepel aan boord om bij dergelijke gelegenheden mee te sturen.)

NIET in het water gaan.

Weet voordat je gaat

Het is duidelijk dat de beste manier om met ons stormachtige zomerweer om te gaan, is om het gewoon te vermijden. Floridians weten dat een zonnige ochtend niet noodzakelijkerwijs leidt tot een rustige, zonnige dag. Controleren weerbericht vooraf en stel uw vaarplannen uit als er storm dreigt. Als u toch naar buiten moet, probeer dan uw reis voor of na de typische middagstormen te plannen.

Zelfs als de voorspelling er goed uitziet, kunnen kleine lokale stormen minder voorspelbaar zijn. Als je op het water bent, houd dan de lucht in de gaten en stem af op NOAA Weather Radio (meestal te vinden op VHF-kanalen 1 tot en met 9), of download en installeer een van de vele mobiele apps die speciale bliksem- en noodweerwaarschuwingen mogelijk maken .

Blikseminslag

Er zijn steeds meer opties beschikbaar om uw boot te beschermen tegen schade tijdens een blikseminslag. Hoewel bliksembeveiligingssystemen geen stakingen voorkomen, bieden ze wel een veilig ontladingspad voor de bliksem. U kunt ook overspanningsbeveiligingsapparaten en spanningspiekonderdrukkers laten installeren op alle apparatuur die bedrijfskritisch, duur of moeilijk te vervangen is, zoals kaartplotters, alarmsystemen, enz.

Of u uw schip nu beter wilt voorbereiden of bestaande stormschade wilt herstellen, de service experts in onze Schippers Directory bieden u graag oplossingen voor stormbescherming en veiligheid, beoordelen reparaties en leveren al het andere dat uw boot deze zomer nodig heeft.

Zoals altijd, wees voorzichtig, heb plezier en vergeet niet om goboatingflorida.com te bezoeken voor meer nuttige vaartips en advies!

creatSource link

Azalea-maritime.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart