Hurricane Boat Prep 101 – Go Boating Florida

Hurricane Boat Prep 101

Nu we halverwege de zomer zijn, worden spaghettiplots en CAT-beoordelingen een vast onderdeel van de woordenschat van watersporters. Het hoogtepunt van het orkaanseizoen nadert snel, en zoals bij alles wat met varen te maken heeft, is paraatheid essentieel. Of je nu onlangs een booteigenaar bent geworden, of als het een tijdje geleden is dat je stand-by stond voor orkaan, bekijk deze tips om je boot voor te bereiden op een orkaan.

Verlaat de lift

Laat uw boot tijdens een orkaan nooit op een lift liggen als deze kan worden geholpen. Mogelijke (en waarschijnlijke) schade houdt in dat uw boot van de lift wordt geblazen, door het dak omhoog wordt geduwd door een stormvloed of zelfs wordt gevuld met regenwater, waardoor de lift door het gewicht instort. En als de storm het hele dok wegvaagt, gaat uw boot mee. Als het verplaatsen van uw boot echter geen optie is, til dan de lift op om te voorkomen dat hij gaat schommelen en zorg ervoor dat deze is vastgezet met stevige banden.

Opties in het water zijn minder dan ideaal

Als u uw boot tijdens een orkaan in het water moet laten, houd dan rekening met het volgende:

  • Zoek hoge palen. Kortere palen zijn niet zo vergevingsgezind tijdens een stormvloed.
  • Kies een drijvend dok indien beschikbaar. Hierdoor kunnen de boten stijgen en dalen bij stormvloeden. (Heihoogte is nog steeds belangrijk!)
  • Let op je lijnen. Doklijnen die worden blootgesteld aan verschillende seizoenen van verslechtering als gevolg van zonlicht, zout, vuil en herhaaldelijk uitrekken, kunnen ongeveer de helft van hun oorspronkelijke sterkte verliezen. Vervang uw dok- en landvasten of houd een tweede set klaar en gebruik indien mogelijk schuurmiddelen (of tape, vodden, rubberen slangen, enz.) op lijnen.
  • Neem aan dat ten minste één schoenplaat of paal het begeeft. Elk van uw lijnen moet een stuurman bevatten die in dezelfde richting loopt en is bevestigd aan een andere plek op zowel de boot als het dok.

Allemaal aan wal Wie gaat er aan wal – en breng de boot

Tussen op de lift blijven, aan de steiger blijven of uw boot volledig uit het water halen, moet deze laatste optie indien mogelijk uw eerste keuze zijn. Zorg ervoor dat u uw boot op een grond opslaat die hoger is dan het verwachte golfpeil, aangezien laaggelegen gebieden snel kunnen overstromen voor en tijdens de aanlanding. Als u uw boot op de trailer laat staan, laat dan een beetje lucht uit de banden, zodat deze meer aan de grond staat. En parkeer uw boot natuurlijk niet onder grote bomen.

De ideale manier om uw boot vast te zetten, is door hem vast te maken door riemen te bevestigen aan ogen in beton of schroefvormige ankers die in de grond zijn geboord. Kies bandjes met zo min mogelijk rek.

Maak de boot leeg

Verwijder alle zeilen, bimini-tops, kussens, stoelen en al het andere dat gemakkelijk kan worden opgepikt door tropische storm of orkaankracht. Verwijder ook alle zeer waardevolle of delicate uitrusting aan boord die gemakkelijk beschadigd of gestolen kan worden terwijl uw boot onbeheerd is.

Verzamel uw documenten

Organiseer uw bootgegevens en documenten om bij u te houden tijdens de orkaan. Dit omvat uw rompidentificatienummer (HIN), verzekeringspolis, eventuele jachthaven- of opslagleaseovereenkomsten en recente foto’s van uw boot. Neem ook contact op met uw verzekeringsagent en controleer uw orkaandekking.

In het geval van een orkaanwaarschuwing, moet u ervoor zorgen dat uw boot ten minste 48 uur voordat de storm naar verwachting aan land gaat, wordt beveiligd. Als u een solide plan heeft voor uw boot tijdens een orkaan, heeft u meer tijd om andere veiligheidsmaatregelen voor uw gezin en huis te nemen. Als u op zoek bent naar oplossingen voor het opbergen van boten, bekijk dan onze ledenlijst vol met branche-experts die u in de juiste richting kunnen begeleiden.

De tijd nemen om uw boot stormvast te maken is niet zo leuk als een paar extra dagen op het water doorbrengen, maar als u vooraf uw best doet, kunt u voorkomen dat die dagen abrupt eindigen.

creatSource link

Azalea-maritime.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart